Pelsindustri i Norge

Hei, nå tenkte jeg å ta opp noe jeg syns er utrolig urettferdig og uetisk. Nemlig pelsindustri. Leste et innlegg på ssbk.blogg.no og ble inspirert. Dere burde se videoen, den er fæl men dere vil få et mye mer riktig inntrykk. 

Pelsindustrien i Norge er ikke bra, slvom vi ikke innser det er den faktisk nesten like ille her som i andre land. Mange av oss har canada goose og parajumper uten å tenke på hvor denne fine pelskragen egentlig kommer fra. Vi tenker ikke over at pelsen kommer fra dyr som er avlet opp bare for at vi skal se fine ut. Dyr som lever på mindre enn 1 kvadratmeter hele livet med missformede kropper og store kjøttsår.

Stortinget har gitt pelsindusrtien mange sjangser til å "rydde opp" i arbeidet sitt, sånn at det stemmer med dyrebeskyttelsens krav. Dette er noe pelsindustrien ikke har gjort noe med, og i år har alle sjangsene dems gått ut. Eller det er hvertfal det politikerne har sagt. 

Den 10. november arrangeres det et fakkeltog mot pelsindustrien i alle de store byene i Norge. Og jeg skal absolutt være med, for sånn disse dyrene blir behandlet er ikke greit! Les mer om fakkeltoget HER. Jeg oppfordrer alle til å skrive innlegg på egene blogger, si det til folk, møte opp i fakkeltog Norge over sånn at vi kan få en slutt på dette! 


Info fra:

http://ssbk.blogg.no

Dyrebeskyttelsen

forbypels.no

Noen meninger som dette? 

 

dagens

Snø. Den kom i går, og har blitt is i dag. I morgen skal det regne så da blir det enda verre. Syns det er litt tidlig med snø. Liker det best når den kommer etter halloween, ikke vet jeg hvorfor jeg bare liker det. Og det har blitt så kaldt! Aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg. På skolen sitter jeg godt pakka inn i et teppe klamret inntil ovnen for å prøve å holde varmen. 

I dag har vært som tirsdager alltid er, stressende. Men nå skal jeg spise, se på tv og legge meg. Jeg er trøtt i dag, så natta ♥ Har det kommet snø hos dere? 

Little things

Åh, herregud denne er nydelig! Det er One Direction's nye sang, den kom ut i går. Offameg, det er helt sykt hvor perfekte de er! Det var litt kjedelig video da, men sangen er på elsk lista allerede. Jeg fant ut i dag at de kommer til Norge i mai!! Og jeg SKAL på den konserten! ♥ Hva syns dere om sangen?

Secret garden #3


//canoneos 600D- 50mm f/1.8 // tatt av meg // redigert i gimp 2 //

 Hva syns dere om bildene?

 

 

Ukas spørsmål #4

Er du fornøyd med kameraet ditt? (canoneos 600D) 

Ja, jeg er kjempefornøyd! Det at man kan snu sjermen å se seg selv når man tar bilde er veldig praktisk. Så jeg er glad jeg kjøpte 600 og ikke 550 f.eks. For på 550 kan man ikke det. 

Hvor mange par converse har du? 

Jeg selv har 2, eller3, husker ikke helt. Men jeg og søsteren min deler, så tilsammen tror jeg vi har 6. Det er jo en del, men eier ikke alle selv på en måte, hahah.  

Hvor kjøpte du dr.martens skoene dine?


De kjøpte jeg i byen. Den store skobutikken, husker ikke hva den heter... 

Hva er OD? 

OD (oprasjon dagsverk) er en dag hvor nesten alle elever i Norge jobber en vanlig jobbdag til innekt for noen som sliter i andre land. Dette året går inntekten til de kasteløse i Nepal. 

Ka du snart ha video?

Ja! Jeg lager faktisk en til dere nå, så den kommer snart :) 

Har du tatt dipdye?

Nei. I innelgget jeg fikk dette spørsmålet så håret mitt helt rart ut. Det var noe med lyset, men har ikke gjort det nei. 

 

Dette innlegget blir postet litt sent til å kalle det ukas spørsmål, men det går fint! 

 

Søndag og hjemme igjen!


I kose sjorta som vanlig, standar på korpstur. Har bare tassa rundt i kosebukse og ullsokker, herlig! 

Hallo! Da var jeg kommet hjem fra seminar. Jeg klarte å glemme noe da, på vei til seminaret. Nemlig soveposen min... Så da ble det to kalde netter på et kaldt klasseromgulv. Hhahaha, jeg er fortsatt ganske overrasket over at jeg klarte å glemme det. Det er liksom det viktigste når man skal på tur. Flinka liksom. Det var koselig for det da. Vi spilte masse, så er litt sliten i hodet. Nå skal jeg pakke ut og så er det tv-kos og boller med familyyyn! Dette innlegget ble skikkelig rotete og rart, med stygge bilder, hahah. Dere får være snille å tilgi. ♥ Nyt siste del av helga dere søte! 

Jeg har btw vunnet en konkurranse mens jeg var borte! På søte JULIE sin blogg, kommer sikkert mer om det senere. 

tiny steps

Likte litt stemmingen i disse bildene, ble liksom litt creepy med den redigeringen. ♥ Hva syns dere?

New in

Denne genseren kjøpte jeg da jeg og victoria var på strømmen. Den er fra bikbok og kostet 200 kr (halv pris). Lyset i disse bildene var litt rart, men den ser nesten akkurat sånn ut :) Den er så god å ha på seg, skikkelig myk! ♥ Hva syns dere?

Antrekk fra torsdag


//bukse - dr.denim // genser - paris // skjerf - ella sitt(bershka) // veske - mitt lille hjem // jakke - arvet // sko - dr.martens // 

Nå er jeg på semiar, og dette er et forhåndsskrevet innlegg som poster seg selv. AWESOME, ikke sant? 

Stikker på seminar

Hallo! Nå må jeg skynte meg litt. Fordi om ca. en time så drar bussen på korpsseminar, og den skal jeg helst være på da. Og før det må jeg dusje, pakke ferdig, og ferdigskrive innlegg til dere. For jeg blir borte hele helga, så da tenkte jeg at noen innlegg kunne poste seg selv. Sånn at det ikke blir helt pause :) ♥ Hva skal dere i helga? 

Et kleint pose bilde, og et fint med sola da. Nå kan helgen bare komme. 

Les mer i arkivet » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013
hits